Site pictogram JOULE

Zo wordt je fiets niet gestolen

Minder goed nieuws in fietsenland. De voorbije maanden krijgt Joule steeds meer meldingen van klanten over fietsdiefstallen. Hoewel bij een fietsleasing een fietsverzekering is inbegrepen, is het altijd beter om diefstal te voorkomen.

Hoe zorg je er nu voor dat jouw stalen ros er nog staat als je terug komt van je werk? Dankzij onze tips maken fietsdieven geen kans en sluit je je fiets steeds volgens de regels van de fietsverzekering.

Je fiets slim sluiten

Deze tip lijkt logisch, en toch worden fietsen vaak niet goed gesloten. Zie het als een uitdaging, maak het dieven zo moeilijk mogelijk om je fiets mee te nemen. Ook al ben je maar een minuutje weg.

Dat doe je zo:

Neem je accessoires mee

Aan je fiets hangen accessoires die fietsdieven maar al te graag opeisen. Maak dus een (mentaal) lijstje van al je waardevolle fietsaccessoires en neem deze telkens met je mee. Denk bijvoorbeeld aan:

Diefstal van losse accessoires is nooit verzekerd.

Kies een veilige parkeerplaats


Geen gesukkel met de fiets om een parkeerplaats te vinden zoals met de auto. Yes! Toch ben je maar beter kieskeurig over de locatie waar je de fiets parkeert:

Noteer je Joule ID

Op de groene sticker op je fiets staat je unieke ‘Joule ID’. Met deze cijfercombinatie kunnen wij snel je gegevens opzoeken. Neem daarom foto’s van je fiets én de sticker en hou dit goed bij.

Wordt je fiets toch gestolen, dan kunnen wij (en de politie) je snel verder helpen. Zo kunnen wij ook gemakkelijker je fietsverzekering raadplegen.

Mobiele versie afsluiten